تحقیق در مورد چرا محصولات کشاورزی به موقع برداشت کنیم
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 16 صفحه
قسمتی از متن .doc :
از سالیان بسیار دور، بشر همواره به طرق مختلف سعی در تأمین غذای خود و دامهایش را داشته است و در طی اعصار گوناگون از شیوه های مختلفی استفاده کرده است که همواره سیری صعودی به سمت افزایش عملکرد محصول را داشته است.
در ابتدا؛ عملیات کشاورزی توسط انسان و دام و بوسیلۀ ابزارآلات چوبی بسیار ساده انجام می گرفت. سپس با پیدایش آهن؛ از آن برای ساخت انواع خیش ها استفاده شد. این سیر تکامل استفاده از وسایل و ابزار آلات همچنان ادامه یافت تا اینکه موتور بخار در اواخر قرن ۱۸توسط جیمز وات اختراع شد. صد سال بعد، یعنی اواخر قرن نوزدهم در تراکتورهای زراعی غول پیکری که برای مزارع وسیع امریکا ساخته شده بودند؛ موتور بخار بکار گرفته شد. لیکن بعلت محدودیت های فراوان از قبیل بازدهی پایین و ابعاد بزرگ و وزن زیاد موتورهای بخار جای خود را به موتور های احتراق داخلی دادند و از اوایل قرن بیستم تا کنون روز بروز بر کیفیت این تراکتور ها افزوده می شود.
این روند که شاید بتوان ابتدای آن را به ده هزار سال پیش نسبت داد را مکانیزاسیون کشاورزی می نامند. مکانیزاسیون کشاورزی به معنای مکانیکی کردن عملیات کشاورزی است و دارای دو معنای عام و خاص می باشد که معنای خاص آن صرفاً شامل تکنولوژی ماشینی و مسائل مرتبط با آن در کشاورزی است. در حالیکه معنی عام مکانیزاسیون تمامی مسائل و تجزیه و تحلیل های کلی مرتبط با کشاورزی و مدیریت آن ها را شامل می شود. مکانیزاسیون را می توان چنین تعبیر کرد که “مکانیزاسیون، استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای توسعۀ پایدار است”. اهداف مکانیزاسیون را می توان چنین برشمرد:
- افزایش تولید
- کاهش هزینه ها
- کاهش سختی کار کشاورزی و افزایش جذابیت آن
- افزایش بهره وری از نیروهای کارگری
- افزایش کیفیت کار زراعی و امکان انجام آن در کمترین مدت زمان
- انجام به موقع عملیات کشاورزی
مکانیزاسیون در دو مبحث فنی و اقتصادی مطرح می شود. در بعد فنی آن، مسائل مربوط به ماشینی کردن کشاورزی و در بعد اقتصادی، مدیریت مناسب برای افزایش درآمد و کاهش هزینه ها مد نظر قرار می گیرد.
مبحث مکانیزاسیون در ایران از اوایل قرن چهاردهم شمسی و با ظهور سلسله پهلوی آغاز شد و اولین تراکتور در سال ۱۳۰۸و بمظور آموزش دانشجویان فلاحت کرج از اروپا وارد گردید.
با شکل گیری بخش ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون در دانشکده های کشاورزی دانشگاههای مختلف کشور؛ این بخش از کشاورزی رونق گرفت و امروز شاهد فعالیت اساتید و دانشجویان این رشته در مقاطع مختلف تحصیلی در قالب کنگره ها و کنفرانس های متعددی هستیم که عمدۀ آنها توسط انجمن مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون ایران برگزار می شود.در طی این کنگره ها و کنفرانس ها مقالات متعددی در رابطه با بخش های مختلف مربوط به ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون ارائه می گردد که گامی موثر در راه پیشرفت سطح علمی کشاورزی ایران در این عرصه است.
منابع و مآخذ
۱- الماسی. مرتضی، شهرام کیانی و نعیم لویمی، ۱۳۸۴، مبانی مکانیزاسیون کشاورزی، موسسۀ انتشارات حضرت معصومه(س).
۲- رنجبر. ایرج، حمید رضا قاسم زاده و شهاب داودی،۱۳۸۲، توان موتور و تراکتور، ترجمه، انتشارات دانشگاه تبریز.
۳- مجله توان، دانشگاه ساری.
مکانیزاسیون چیست؟
مکانیزاسیون واژه ایست مشتق شده از مکانیک که به معنای مکانیکی کردن است.پس مکانیزاسیون به مفهوم مکانیکی کردن است و منظور از آن ، استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی برای تولیدات و انجام کارهای کشاورزی است.
تاریخچه ی مکانیک به قرن هفدهم برمی گردد که با قوانین سه گانه ی نیوتن آغاز شد و با فعالیت دانشمندان مختلف علم مکانیک، ادامه پیدا نمود.سپس ماشین آلات کشاورزی اختراع شدند و مکانیک کشاورزی به وجود آمد.
واژه ی مکانیزاسیون کشاورزی از زمانی متداول گشت که تراکتورهای بخاری وارد مزرعه شدند ، ولی ورود این وسایل یا مکانیزه شدن کشاورزی صرفا به منظور انجام کار بهتر ، بیشتر و با هدف افزایش درآمد انجام گرفت و امروز نیز چنین است.
با توجه به مطالب گفته شد می توان اینگونه تعریف کرد:
مکانیزاسیون کشاورزی یعنی استفاده از وسایل مکانیکی به منظور افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و با هدف افزایش درآمد مالی کشاورز.
بنابراین اگر مکانیزاسیون به افزایش درآمد کشاورز نینجامد ، مکانیزاسیون نیست.اگر استفاده از وسایل دامی به افزایش بیشتر درآمد بینجامد، کاربرد ماشین را نمی توان مکانیزاسیون نامید و توصیه نمی شود.
افزایش درآمد روستایی با سه عمل صورت می گیرد:
۱-افزایش کمیت محصول ۲-افزایش کیفیت محصول ۳-کاهش هزینه ی تولید محصولافزایش کمی محصول به دو صورت انجام می شود:
الف)افزایش سطح زیر کشت: این کار با وسایل مکانیکی به سهولت قابل انجام است که به دلیل محدودیت کارگر و شاق بودن این عملیات از ادوات مکانیکی کشاورزی استفاده می شود.ب)افزایش عملکرد: ممکن است سطح زیر کشت را افزایش نداد ولی با شخم یکنواخت ، تهیه ی بستر مناسب ، کاشت در عمق ثابت و فاصله ی مناسب بین بوته ها، وجین مؤثرتر، سمپاشی ، کودپاشی و بالاخره برداشت بهتر عملکرد بیشتری تحصیل نمود که این عملیات جز با کاربرد ماشین امکان پذیر نمی شود.
افزایش کیفی محصول از مهمترین عوامل افزایش درآمد روستایی است.اگر عمق کاشت ، زمان برداشت ، نحوه ی برداشت به صورت مناسب توسط ادوات کشاورزی در مورد محصول صورت گیرد بازدهی به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد. به عنوان مثال برگ توتون درجه ی یک با دو روز تاخیر در خشک کردن به درجه ی سه تقلیل می یابد. یونجه اگر به موقع برداشت نشود از نظر کیفی ، محصول بسیار افت می کند.
کاهش هزینه ی تولید و اثرات آن را در کشورهایی چون ایران که تعداد کارگر کم است با مکانیزه کردن درست ، به وضوح می توان رؤیت کرد. اگر کارشناس مکانیزاسیون از نحوه ی کار ماشین اطلاع کافی نداشته باشد و از طرفی هزینه ی نگهداری و تعمیر وسایل زیاد باشد هزینه ی تولید محصول کاهش نمی یابد که این امر با مفهوم مکانیزاسیون کشاورزی مغایر است.
مکانیزاسیون کشاورزی در ایران موضوعی است که طی سالهای گذشته یا بهتر بگوئیم از سال ۱۳۴۵ ، یعنی سالی که قرارداد بین ایران و جمهوری رومانی به منظور خرید تراکتور و بعضی ادوات کشاورزی منعقد شد و تعداد تراکتور از آن سال در کشور رو به فزونی گذاشت مورد بحث متخصصین فن بوده است.
وقتی از مکانیزاسیون کشاورزی صحبت به میان می آید ، اکثرا به فکر کاربرد و استفاده از موتورهای احتراق داخلی و ماشین های مختلف کشاورزی در مزارع می افتند ، در حالی که مکانیزاسیون به معنی اعم، این نیست که حتما از موتور احتراق داخلی و یا از آخرین مدل های ماشین های کشاورزی استفاده شود. قبل از اینکه مکانیزاسیون کشاورزی را تعریف کنیم ، ابتدا لازم است موتور و ماشینرا از یکدیگر تشخیص داده و جدا کنیم. “ماشین ” وسیله ای است که اگر به آن توان دهیم ، برایمان کار انجام می دهد ولی خود به تنهایی قادر به انجام کار نیست . ” موتور” وسیله ای است که تولید توان می کند ولی به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد مگر اینکه این توان را به ماشینی بدهد تا آن ماشین بتواند کار تولید کند. به طور مثال یک گاوآهن را می توان به وسیله ی یک یا چند حیوان کار به حرکت درآورد و زمینی را شخم زد ، گاوآهن در اینجا ماشین را تشکیل می دهد و حیوان یا حیواناتی که آن را می کشند در حکم موتور می باشند. یک موتور ممکن است در یک زمان، دو ماشین را به حرکت درآورد و گاهی حرکت هر دو ماشین ، برای انجام کار ، ضروری است.
اکنون با روشن شدن فرق بین ماشین و موتور می توان مکانیزاسیون کشاورزی را تعریف نمود. کلمه ی مکانیزاسیون در کشاورزی مترادف با کلمه ی اتوماسیون در صنعت است که خود به معنی اتوماتیک کردن می باشد و اتوماتیک کردن یعنی کم کردن کار کارگری. بنابراین مکانیزاسیون یعنی استفاده از ماشین و موتور در کشاورزی جهت کاهش نیاز به نیروی کارگری. البته این نیاز هنگامی به وجود می آید که درآمد حاصل از کار کارگری کمتر از درآمد به دست آمده از جایگزین نمودن ماشین و موتور باشد که خود به عوامل متعددی از جمله عوامل زیر بستگی دارد:۱- دستمز کارگر بالا باشد.
سایر محصولات :
تحقیق در مورد چرا محصولات کشاورزی به موقع برداشت کنیم
تحقیق در مورد...
تحقیق در مورد پیشدرآمدى بر خودشیفتگى ازدیدگاه فروید رشته روانشناسیتحقیق در مورد پیشدرآمدى...
تحقیق در مورد پیشرفت تاریخی مواد پلاستیکتحقیق در مورد پیشرفت تاریخی مواد پلاستیک...
تحقیق در مورد پول و بانکداریتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد پهلوانان ترک زبانتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد پل و ساختار آنتحقیق در مورد پل و...
پاورپوینت آشنایی با معماری جهان 37 اسلایدپاورپوینت آشنایی با معماری جهان 37...
تحقیق در مورد پرورش قارچ2تحقیق در مورد پرورش قارچ2...
تحقیق در مورد پردازش تصویروتشخیص اثرانگشتتحقیق در مورد پردازش...
تحقیق در مورد پدافند غیرعاملتحقیق در مورد پدافند...
تحقیق در مورد پارگی گرمتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد ویژگیهای شرکت مجازیتحقیق در مورد ویژگیهای شرکت مجازی...
تحقیق در مورد وب کمتحقیق در مورد وب کم...
تحقیق در مورد نگاهی به قابلیتهای فنی و محتوایی جامع فقه اهل البیتتحقیق در مورد نگاهی به قابلیتهای...
تحقیق در مورد نوجوانیتحقیق در مورد نوجوانی...
تحقیق در مورد نقش عوامل محیطی در عملکرد ورزشکارانتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد نشانه ظهور اما زمان عجتحقیق در مورد نشانه ظهور اما...
تحقیق در مورد نسخه فرهنگی امنیت ملیتحقیق در مورد نسخه فرهنگی امنیت...
تحقیق در مورد نرمش و کمردردتحقیق در مورد نرمش و کمردرد...
تحقیق در مورد موقعیت جغرافیایی شهر بمتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد موبایــل متیـــنتحقیق در مورد موبایــل...
دانلود فایل دامپ سونی C2005 قابل رایت با ایزی جیتگ و سایر باکس های مربوطهدانلود فایل دامپ سونی...
تحقیق در مورد مهارت های ده گانه زندگیتحقیق در مورد مهارت...
تحقیق در مورد قوانین حرکت نیوتنتحقیق در مورد قوانین حرکت...
تحقیق در مورد قالبسازی 13صتحقیق در مورد قالبسازی 13ص...
تحقیق در مورد فناوری های Wirelessتحقیق در مورد فناوری های...
تحقیق در مورد فن کویل از اجزایتحقیق در مورد فن کویل...
تحقیق در مورد عفونت حاد کلیهتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد طوفان کاترینا و حقوق بین المللتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد طلای سیاهتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد صور خیال در شعر سبک اصفهانیتحقیق در مورد صور خیال...
تحقیق در مورد صرفه جویی در مصرف انرژیتحقیق در مورد صرفه جویی در...
پاورپوینت آشنایی با معماری اسلامی 58 اسلایدپاورپوینت آشنایی با معماری...
تحقیق در مورد شیطان و مشکلات جوانانتحقیق در مورد شیطان...
تحقیق در مورد شیخ بهائیتحقیق در مورد شیخ...
تحقیق در مورد شبکه خبریتحقیق در مورد شبکه خبری...
تحقیق در مورد شادی و نشاط در قرآنتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد سورة النساءتحقیق در مورد سورة النساء...
تحقیق در مورد شاخههای گرافیکتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد سوختگی دوستونهتحقیق در مورد سوختگی دوستونه...
تحقیق در مورد سلاح هسته ایتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد سرطانتحقیق در مورد سرطان...
پاورپوینت آشنای با معماری جهان معماری مدرن اولیه 16 اسلایدپاورپوینت آشنای با معماری جهان معماری مدرن...
تحقیق در مورد ساپورت بازیابی اطلاعات درمورد استفاده و ساخت آنتولوژیتحقیق در مورد ساپورت...
تحقیق در مورد سازمان یادگیرنده و بهره وریتحقیق در مورد سازمان یادگیرنده...
تحقیق در مورد سازمان فنی و حرفه ای 20 صتحقیق در مورد سازمان...
تحقیق در مورد ساختن موشک با استفاده از هیدروژن پری اکسید و نقرهتحقیق در مورد ساختن موشک با...
پاورپوینت آشنایی با معماری جهان 15 اسلایدپاورپوینت آشنایی با معماری جهان 15 ...
تحقیق در مورد ساختار نیروگاه های اتمی جهانتحقیق در مورد ساختار نیروگاه های اتمی...
دانلود پاورپوینت بررسی روش های مسیریابی شبکه های فرصت طلبانهدانلود پاورپوینت بررسی...
مجله Auto Restorerمجله Destiny شماره 69
تحقیق در مورد گزارش کارآموزی زراعت سویا 31 ص
تحقیق در مورد گلخانه 22 ص
تحقیق در مورد گزارش کار آموزی ریخته گری 47 ص
تحقیق در مورد گروههای سازگاری رویش در قارچ 45 ص
تحقیق در مورد کوبیسم
تحقیق در مورد کنترل جمعیت و نهاد خانواده در اروپا 4ص
تحقیق در مورد کاربرد ربات در دریا 15 ص
تحقیق در مورد کابل ها 50ص
تحقیق در مورد چگونه نیروی خود را در ورزش تنیس به بالاترین حد خود برسانیم
تحقیق در مورد چگونگی تنظیم قرارداد اجاره واحدهای مسکونی و نحوه تخلیه آنها 7ص
تحقیق در مورد چگونه زباله کمتری تولید کنیم
تحقیق در مورد چگونه بین مسئولیت های کاری و خانوادگی تعادل برقرار کنیم
تحقیق در مورد چک 10ص
تحقیق در مورد عدالت در یونان باستان و ایران 38ص
تحقیق در مورد عکس شیخ صفی
تحقیق در مورد فرسایش و راههای مقابله با آن 38 ص
تحقیق در مورد عارضه گودی کمر
تحقیق در مورد فداییان اسلام 14 ص
تحقیق در مورد فخرالدین اسیعد گرگانی
تحقیق در مورد طالبان و امنیت جمهوری اسلامی ایران 23 ص
تحقیق در مورد طراحی و کاربرد سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت 28 ص
تحقیق در مورد فرایند تصمیم گیری خریدار ومصرفکننده
تحقیق در مورد علوم محاسباتی و علم نانو 38 ص
تحقیق در مورد عشایر خوزستان
تحقیق در مورد سیستم مخابرات
تحقیق در مورد شرکت سهامی 32 ص
تحقیق در مورد عصر مدرن و شکوفایی اقتصادی 20 ص
تحقیق در مورد طرز کار آسانسور 32 ص
تحقیق در مورد غلامحسین بنان افتخاری سراج 13ص
تحقیق در مورد علم ریاضیات 19 ص
تحقیق در مورد علل پیشروی مسلمانان در ایران و شکست ساسانیان 29 ص
تحقیق در مورد شرکتها ، بنگاههای اقتصادی ، بازرگانان و آرمان توسعه هزاره 77 ص
تحقیق در مورد سیمپیچی موتور خادمی
تحقیق در مورد پول و ارز بانکداری
پاورپوینت در مورد مدیریت زخم های فشاری
کلمات کلیدی :افزایش درآمد روسایی افزایش کیفی محصول هدف افزایش درآمد معنای مکانیکی کردن موقع برداش کنیم چرا محصولا کشاورزی مکانیزاسیون کشاورزی افزایش درآمد ماشین های کاهش هزینه های کشاورزی مکانیکی کردن افزایش کیفی کیفی محصول احراق داخلی انجام کار کشاورزی مکانیزاسیون افزایش ماشین انجام اسفاده درآمد محصول مکانیکی وسایل
- ۹۶/۰۹/۱۵